Hans-Erik Persson

LÄR KÄNNA EN AV VÅRA MEDLEMMAR!

Idag ska vi stifta bekantskap med Hans-Erik Persson, 69 år, Burträsk s-förening. Hans-Erik är numera pensionär och har tidigare arbetat som förvaltningschef och har varit travkusk. Han har ett stort intresse för samhällsfrågor och är en eldsjäl i folkrörelsen. Här är Hans-Eriks berättelse! ??✏?

 

”Berätta om hur det gick till när du gick med i Socialdemokraterna”

-Under mitten av 60-talet växte jag upp som tonåring i Boliden och facklig och politisk verksamhet var en del familjen och i den miljön fick jag se två förebilder i form av riksdagsledamoten Hagar Normark och kommunpolitikern och studiesekreteraren i ABF Birgit Svärd. När vi, ett halvt dussin, 16-åringar kände att vi kunde inte göra särskilt mycket åt internationella och inhemska utmaningar var och en för sig, insåg vi att den kollektiva vägen måste beträdas.
Vi fick hjälp av SSU distriktet att väcka liv i SSU Boliden och mitt medlemskap i partiet är från våren 1966. Ett medlemskap jag nu vårdat i över 53 år!
Under en rätt lång tid kom mina arbeten att förhindra mig från att agera politiskt utanför partiet men sedan snart 10 år har jag haft nya möjligheter och när jag fick frågan om att bli ordförande i Burträsk s-förening tackade jag ja. Helt enkelt för att det är det finaste uppdrag man kan få på den lokala nivån.

”Har du några särskilda minnen från din tid i partiet som du vill lyfta fram?”

-Mina goda minnen inom partiet är för många för att redovisas här och jag hoppas det finns flera kvar. Precis som vår AK har prisats för sitt sätt att förnya arbetet hoppas jag att vi i vår S-förening kan göra skillnad. Vi satsar just nu på medlemsvärvning, medlemsvård och studier. Men vi vet att ca var tredje ny medlem prioriterar möjligheterna att påverka samhället på alla nivåer. Därför ser jag också det som viktigt att vi alltid finns väl representerade på rep-skapen och distriktskongresser. Att vi fångar upp önskvärda samhällsförbättringar och driver dessa. Kort sagt vill jag medverka till att de goda exemplen från en svunnen tid nu kan uppstå igen, anpassade till den tid vi nu lever i.
——————————————————————————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email