Martin Hedqvist

MÖT EN AV VÅRA MEDLEMMAR!

Idag får ni stifta bekantskap med Martin Hedqvist, 42 år, medlem i Skelleftehamns s-förening. Martin arbetar som marknadschef på Medlefors folkhögskola. När Martin är ledig kopplar han gärna av på sjön med sin familj. Här är Martins berättelse! ??⚓?‍?‍?‍?

Martin Hedqvist”När gick du med i Socialdemokraterna och hur gick det till?”

-Året var nog 2007. hade jobbat en tid på ABF Skellefteå då jag hamnade i en politisk diskussion om kultur med en aktiv socialdemokrat. En stund in i diskussionen tyckte personen att jag som tyckte så mycket borde väl engagera mig politiskt då. Sagt och gjort, då slog jag slag i saken!

”Beskriv en valrörelse med tre ord!”

-Kamratskap, bildande och många sena kvällar.

”Vad är det roligaste med att vara medlem i ett politiskt parti?”

-Det roligaste är att man lär sig saker hela tiden. Så snart man tror man har förstått så dyker en ny dimension upp som gör att man måste på något sätt anpassa och förhålla sig till. Sen är det den gemenskap man får med sin partikamrater. Man träffar verkligen människor man troligen inte skulle röra sig bland. Man blir otroligt rik på både kunskap och kamrater. Sen att man får vara med och bygga en ny värld är det största. Det gör en både ödmjuk och väldigt eftertänksam.

”Vem är din politiska förebild?”

-Jag har många men för att nämna två. Den fullständiga envishet som Nelson Mandela besatt för att bekämpa orättvisor var helt makalös. Han såg vad som behövde göras och tveka inte ens då hoten om våld och fängelse stod framför honom. Aktivisten Emmeline Pankhurst. Visst hon hade kanske tveksamma metoder vissa gånger men såg vart orättvisorna fanns. Tycker hon förtjänar ett större erkännande för vad hon faktiskt var med och skapade.

”Har du något särskilt minne under din tid i partiet som du vill lyfta fram?”

-Väldigt många. Men särskilt häftigt är det att se frukten av samtal och diskussioner. Samtal om kultur som leder fram till verkställandet av ett kulturhus. Den resan är fantastisk.
——————————————————————————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email