Erik Vikström

Lär känna en av våra medlemmar!

Här är Erik Vikström, 23 år gammal. Erik jobbar på bensinmack och studerar till gymnasielärare. Han är medlem i Bolidens S-förening och Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. När Erik inte tar ton i politiska diskussioner tar han det gärna i sångkör. Här är Eriks berättelse! ???

Erik Vikström”När gick du med i Socialdemokraterna och hur gick det till när du gick med?”

-Jag var väldigt engagerad i föreningslivet i Boliden och fick frågan från S-föreningen om jag ville engagera mig och påverka genom partipolitiken. Då var jag 16 år.

”När är det som roligast att vara med i ett politiskt parti?”

-Det roligaste är när man ser att vi tillsammans har skapat eller förändrat något. Det kan vara stort som smått, till exempel en busskur på Bolidenskolan för taxiåkande elever, höjt barnbidrag eller att Sverige erkänner Palestina.

”Vad vill du säga till en som funderar på att gå med men fortfarande är lite osäker?”

-Socialdemokraterna är en stor och varm folkrörelse där det är högt i tak. Vi vet att vi förändrar samhället först när vi gör det tillsammans, och Du är välkommen med dina åsikter och dina idéer!

”Vem är din politiska förebild?”

-Det finns väldigt många som jag inspireras av och beundrar. Jag hämtar annars mycket inspiration i litteraturen och då vill jag särskilt lyfta fram Tage Danielsson och Astrid Lindgren. Tydligt politiska författare som brann för människovärde, värme och humanism.
——————————————————————–
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email