Annamaria Hedlund

Lär känna en av våra medlemmar!

Idag möter vi Annamaria Hedlund, -vår ordförande i Skellefteå Arbetarekommun! Annamaria är 44 år, arbetar som folkhögskolerektor på Medlefors, och tillhör Handels s-förening. Utöver arbete och politik lägger hon stort engagemang vid att vara stödfamilj. Här är Annamarias berättelse. ??‍???‍?‍?
Annamaria Hedlund”När gick du med i Socialdemokraterna och hur gick det till?”

-Jag blev medlem 1999 och om jag minns rätt var det Mona Bergqvist, en av mina fackliga och politiska förebilder, som frågade om jag inte skulle bli medlem. Jag hade tidigare gått en facklig kurs som tydliggjort att goda arbetsvillkor behöver en bra lagstiftning i grunden. Det var nog den främsta anledningen till att jag valde att bli medlem i Socialdemokraterna.

”Vad är det roligaste med att vara med i ett politiskt parti?”

-Att tillsammans med andra vara med och påverka framtiden. Att vara en aktiv del av det ger mig en härlig känsla.

”Har du någon politisk förebild?”

-Mona Bergqvist som under sin tid som aktiv fackligt och politiskt alltid lyfte andra och var väldigt mån om att få med oss unga. En stark kvinna som lärt mig och många andra tjejer att ta plats.

”Har du något särskilt minne under din tid i partiet som du vill lyfta fram, något möte eller en oförglömlig upplevelse?”

-Jag tänker direkt på Almedalen 2010. Jag och några fler medlemmar i Handelsanställdas förbund åkte ner och deltog i Almedalsveckan. Moneybrother spelade innan Mona Sahlins fantastiska tal. Solen sken, stämningen var underbar och nazister som stod längst bak i parken rymdes tillslut inte. Glömmer aldrig den kvällen.
————————–————————–—————-
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email