11 dagar kvar

Vilken framtid vill vi ha? Hur ska vi förhålla oss till miljöproblematiken? Migrationsproblematiken? Högerextremism?

Nyheterna sväller över av skrämmande nyheter. Länder i EU demonterar demokratin  – partier i vårt eget land arbetar emot Public Service, hatet och hoten växer i deras kölvatten och normaliseras allt mer och  i USA vill Alabama förbjuda aborter helt. Att det finns krafter i omvärlden som vill backa  bakåt till då kvinnan stod vid spisen, då samhällen var i princip homogena, då homosexualitet var en sjukdom och rasism okej är uppenbart.

Vi har ett ansvar att bli motkraften, att dra åt andra hållet – för jämlikhet, jämställdhet, mänsklighet, empati, demokratins fortlevnad och inte att förglömma vi måste stå upp för vår miljö – innan det är för sent.

Din röst spelar roll. Lövfen har vid flera tillfällen sagt: Inga sossar på soffan!
Det är fler som tror att deras röst inte spelar roll än vad det är som röstar – tänk vad som skulle hända om alla röstade?

 

facebook Twitter Email