Ny ordförande Annamaria Hedlund

Vid årsmötet 18 mars valdes Annamaria till ny ordförande. Här presenterar hon sig själv

Hej på er alla och stort tack för förtroendet att få verka i det finaste uppdraget, som ordförande för Skellefteås Socialdemokratiska Arbetarekommun.

Jag heter Annamaria Hedlund och bor tillsammans med min man Tomas i Södra Bergsbyn. Jag är i huvudsak uppvuxen i Skellefteå men har mina rötter i Gällivare/Tornedalen. Jag har varit fackligt och politiskt aktiv i hela mitt vuxna liv. Under senare år framför allt i folk-bildningen där jag nu har förmånen att arbeta som rektor/verksamhetschef på Medlefors, en arbetar-rörelsens folkhögskola. När jag inte jobbar eller sysslar med politik umgås jag med min man, våra husdjur och våra vänner. Vi är kontaktfamilj och har därför barn åtminstone varannan helg.

Jag blev medlem i Socialdemokraterna när jag som ung fackligt aktiv i Kommunal förstod att det inte räcker med att arbetsmarknadens parter förhandlar villkor på jobbet. Det behövs en bra lagstiftning som grund för att lyckas bra i förhandlingsarbetet och det behövs också ett skyddsnät som gäller utanför jobbet.

Idag, drygt 20 år senare, är jag Socialdemokrat därför att jag tror på ett samhälle där alla är lika mycket värda, där ingen begränsas pga. sin bakgrund eller för sina förutsättningar, där ingen lämnas utanför. Politiska ”hjärtefrågor” för mig idag är demokratifrågor, bildning/vuxenutbildning och arbetsmarknad.

Som ordförande har jag har som ambition att utifrån min kunskap och mina erfarenheter bidra på bästa sätt, med utgångspunkten i att vi är ett folkrörelseparti, att vi gör det här tillsammans.

Partiets stadgar lyder bl.a.; ”Solidaritet växer ur insikten att vi alla är beroende av varandra”. Beroende av varandra är vi också internt i vårt parti. Du och jag – vi alla, fyller varje dag en viktig del i vår folkrörelse. Vi behöver fortsätta vårt traditionella folkrörelsearbete i hela kommunen, tillsammans med nya och andra former för engagemang. I det arbetet har jag stor tilltro till hur vi nu valt att organisera arbetet i Skellefteå Arbetarekommun.

Senare i vår är det dags för det så viktiga EU-parlamentsvalet. Fram tills dess behöver vi alla hjälpas åt för att se till att så många som möjligt nyttjar sin rösträtt. Vi behöver få in fler socialdemokrater i parlamentet, inte minst för att verka för bättre villkor på arbetsmarknaden och för att motverka antidemokraters/högerextremas möjligheter till makt. Mer information om och inför EU-parlamentsvalet kommer löpande ända fram till valdagen.

Vi ses!

Med vänlig hälsning / Annamaria

 

facebook Twitter Email