Kongressinformation

Kongresser – information!

Det är inte lätt att skilja på kongresser alla gånger, särskilt inte om man är ny som medlem.

Det är många kongresser att hålla reda på.

  • Partikongressen är en kongress som det talas mycket om just nu. I år är det i Örebro och till denna kommer representanter från hela landet. Till Partikongressen har vi 3 ombud som vi skall rösta på, här kan du se vilka som är våra kandidater.
    Du kan rösta under kontorstid på Expeditionen, Nygatan 56 i Skellefteå. Det kommer även finnas möjlighet att rösta på Skyltsöndag 2 december inne på Expeditionen. Vissa föreningar kommer även att anordna ett eget tillfälle då du kan rösta – fråga din S-föreningsordförande vad som gäller i just din S-förening. I år kommer man inte att behandla motioner och dylikt på denna kongress.
    Din röst är endast giltig om du har betalat medlemsavgiften samt att du kryssat i 3 kandidater. Om du kryssar i färre eller fler kommer din röst inte att räknas.
  • Distriktskongressen (av många även kallad DÅKEN)  är en kongress som hålls i Lycksele och är för Västerbottens distrikt. Hit får arbetarekommunerna skicka ett antal ombud som skall representera vår Arbetarekommun. Senast 8 December skall följande vara Expeditionen tillhanda:

 

facebook Twitter Email