Välfärden först – nytt befolkningsmål för (S)kellefteå kommun

Vi Socialdemokrater sätter välfärden först och för att klara att fortsätta leverera en stark och trygg välfärd arbetar vi för att kommunen ska växa, så vi blir fler invånare som kan betala skatt till vårt gemensamma. Just nu är vår kommun i en fantastisk utveckling med nya förutsättningar som gör att vi behöver bygga och planera på nya sätt. Det här kräver att vi tar höjd i våra prognoser för saker som kompetensförsörjningen, bostadsbyggandet, infrastrukturen men också att vi skickar en signal till omvärlden att Skellefteå har högt gående planer på att vara en stark kommun.

Nya befolkningsmålet lyder 90 000 invånare 2030 100 000 invånare 2040

Befolkningsmålet är en del i ett helt paket av revideringar av tidigare strategier, mål och visioner som nu arbetas fram för att vi ska vara redo att skapa en fortsatt stark välfärd i en växande kommun, för en stark välfärd är ett viktigt verktyg för att skapa en positiv utveckling.

facebook Twitter Email