Skellefteå växer och vi håller våra vallöften

Vi påbörjar ett nytt vård- och omsorgsboende under 2021, eftersom vi ser att antalet äldre fortsätter att öka i vår kommun. Det ska kännas tryggt att bo i kommunen och det är viktigt att vi vet att den dag, vi själva eller någon anhörig, är i behov av utökad omsorg så ska det finnas platser tillgängliga.

Den föreslagna platsen är tomten vid Lantmannagatan på Sunnanå. Fördelen med den lokaliseringen är att det redan finns en detaljplan för tomten och en första etapp på 60 lägenheter kan påbörjas utan planändringar. Om ytterligare behov uppstår i framtiden är det positivt att det finns möjligheter att bygga ytterligare lägenheter på granntomten.

Inför valet 2018 lovade vi att vi ska påbörja byggandet av en ny vård och omsorgsboende under mandatperioden. Nu gör vi verklighet av vårt vallöfte och samtidigt stärker vi ytterligare kvalitet i Vård och Omsorgen.

facebook Twitter Email