Årsmötet avklarat för denna gång!

För andra året i rad sker årsmötet lite annorlunda på grund av pandemin. I år deltog runt 100 personer via plattformen Zoom!

Under gårdagens digitala årsmöte gick det mesta riktigt smidigt. Det problem som uppstod var med tekniken gällande omröstningar.
Som mötesordförande hade vi Anna-Lena Danielsson, ett av våra regionråd för Västerbotten, som skötte det hela med bravur och ett leende.

Den nya styrelsen för Skellefteå Socialdemokratiska Arbetarekommun förändrades en aning med en ny ordförande, Olof Nyström, och två nya ersättare, Lillian Carlsten och Catrine Arvidsson.

Avgående ordförande Annamaria Hedlund tog tillfället i akt att få tacka alla som lämnat uppdrag såväl som till förra årsmötet som till detta.

Olof Nyström tog även han chansen att tacka Annamaria för det strålande arbete hon utfört under sina år som ordförande.

Och nu börjar nästa mandatperiod. Här kommer lite kuriosa om vår nye ordförande Olof Nyström

📍Olof är 47 år, uppvuxen och trogen Örvikare. Sambo och två barn. Arbetar som lärare, och är i grunden elektronik- och dataingenjör⚡. Han älskar sjöliv sedan fosterstadiet och musik sedan kort därefter, och spelar gärna gubbrock med goda vänner ⚓🎸

📍Samhällsengagemanget började i unga år när han samlade in namnunderskrifter för att rädda den lokala Konsumbutiken från nedläggning. 📃

📍Som 12åring var han arbetarekommunens representant i barnkören som sjöng vid Palmes begravning i Blå Hallen. Senare gick han med i SSU och elevråd där han utvecklade elevdemokratiprojekt och skapade lokal ungdomsgård med mycket aktiviteter.

📍Hur vi vill att samhället ska vara, och hur vi sedan tror att samhället kommer bli: skillnaden däremellan är vad som blir drivkraften för ett engagemang. Vi har en bra arbetarekommun med engagerade medlemmar. Vi behöver bli fler som tar samtalen och debatterna. Det handlar om så mycket mer än att vinna röster. Det handlar om att i vardagen övertyga om socialdemokratin och lyfta diskussionerna när andra duckar, -säger Olof Nyström.


facebook Twitter Email