VI STÄLLER INTE IN, VI STÄLLER OM

Kamrater och partivänner!

Idag så är det arbetarrörelsens stora dag. I år blir den annorlunda på grund av den situation vi nu befinner oss i.

Vi brukar så här dags samlas varje år i gemenskap kring det vi tror är vägen framåt för vårt samhälle. Vår övertygelse om vikten av solidaritet har visat sig särskilt tydlig i dessa tider.

I år kan vi inte mötas på samma sätt, och det är oerhört tråkigt. Första maj är att blicka framåt, men det är också ett sätt att värna traditioner.  Därför blir det onekligen tråkigt och annorlunda att inte kunna kroka arm och mötas i talen, sången och gemenskapen i år.

Första maj, den dagen vi sjunger om att knyta syskonbanden med bröder och systrar i syd och i nord. Hör av dig till en kamrat idag, skriv den där debattartikeln som du länge funderat på, dela med dig av dina tankar och ditt firande på sociala medier, sjung Internationalen i duschen eller Arbetets söner på balkongen.

facebook Twitter Email