Daniel Ådin

LÄR KÄNNA EN AV VÅRA MEDLEMMAR!

Lär känna Daniel Ådin, 47 år. Han arbetar som lärare och är medlem i centrala stans S-förening. Utöver politiken, ägnar sig Daniel gärna åt läsning och att leda spinning. Här är hans berättelse! 

Daniel Ådin”Berätta om något häftigt du upplevt under din tid i Socialdemokraterna!”

-Bland det häftigaste jag gjort var när jag var ordförande på en partikongress. Ett annat minne är från SSU-kongressen 1993 då vi ajournerade förhandlingarna 06.00 bara för att återuppta dem 09.00 igen och sen fortsatte vi till 04.00 natten därpå.

”Hur gick det till när du blev medlem i Socialdemokraterna?”

-Jag är uppväxt i ett hem med starka vänstervärderingar. Dessa var inte, nödvändigtvis, partipolitiska utan snarare baserade på en vilja och en plikt att hjälpa till ifall någon behövde hjälp. När jag gick i högstadiet började jag intressera mig för ideologier och en vän frågade ifall jag ville gå med i SSU och då gjorde jag det.

”Vem är din politiska förebild?”

-Palme är oöverträffad i konsten att tala och förmedla känslor från talarstolen. Jag gillade också Ingvar Carlssons lågmälda ledarskap. Samma djupa ideologiska övertygelse men ett helt annat uttryck. Den som jag önskat att jag fått mer tid med var min morfar som tyvärr gick bort 1984. Han var arbetare med vilja och tro på kunskapens makt.

”Vad har din tid i partiet gett dig?”

-SSU och partiet har varit en del av mitt liv sedan jag var 16 år. Jag har fått pröva mina åsikter och värderingar mot meningsmotståndare och andra partikamrater och gett mig en stabil grund att stå på.
Jag har mött många fina människor och vänner genom SSU och partiet. Mitt liv skulle vara så mycket fattigare utan dem. Inte minst mötte jag min fru, och mamman till mina barn, genom partiet. Bara det är ett gott argument för att betala medlemsavgiften 
——————————————————————————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email