Malin Berglund

Lär känna en av våra medlemmar

Idag kan ni läsa om vår hurtiga Malin Berglund, 35 år, medlem i S-kvinnor och IF Metallsossen. Malin jobbar som processoperatör på Rönnskär, och på sin fritid reser hon gärna, ägnar sig åt sina djur och tävlar i kaninhoppning. Här är Malins berättelse! 

Malin Berglund”Berätta om ett roligt minne du har från din tid i partiet.”

-Jag får nog säga att samlat så är mina finaste minnen från de utvecklande utbildningar jag genom mitt medlemskap har haft chansen att ta del av, där jag fått träffa fantastiska människor från hela landet.

”Hur gick det till när du blev medlem i Socialdemokraterna?”

-Jag har alltid haft mycket åsikter och en vilja att förändra och åstadkomma saker, men då en stor del av mitt vuxna liv har spenderats på resande fot har det aldrig varit riktigt aktuellt att på riktigt engagera mig. Medlem har jag varit ganska många år – det var en ingen stor sak, jag googlade partiet och betalade medlemsavgiften men mitt engagemang får jag nog säga föddes då jag för ungefär två och ett halvt år sedan av olika anledningar bestämde mig för att lugna mig med resandet och bli kvar hemma i Skellefteå. En gammal bekant från en parallellklass i skolan tog helt enkelt tog med mig på ett av S-kvinnors möten och på den vägen är det.

”Vad är det bästa med att vara medlem i ett politiskt parti?”

-Den personliga utveckligen man får när man väljer att vara aktivt engagerad. Både genom dels alla utbildningsmöjligheter som finns inom partiet, men också genom all den samlade erfarenhet, kunskap och kompetens som mer rutinerade partimedlemmar besitter som man tar del av i allt man gör vare sig man vill eller inte. Det kommer så att säga på köpet. En annan sak som jag älskar just med partiengagemanget är det fantastiska nätverket man får över hela landet och faktiskt t om i andra delar av världen, där man träffar människor man aldrig annars skulle träffat.

”Vad gör du som medlem?”

-Jag älskar att ha ca 1000 bollar i luften, så jag gör en massa olika saker. Partiet är som ett smörgåsbord av utvecklingsmöjligheter när man vill och känner att man kan, men det fina är att allt är helt precis upp till en själv.
Just för min del har det blivit en hel del förenings- och organisatoriskt engagemang då det är bitar som jag tycker är väldigt roliga. Jag är också med i IF Metallsossen där vi från mitt fack gör vad vi kan för att påverka partiet positivt i våra frågor.
Jag deltar så ofta jag kan på repskapen där mycket av partiets riktning i kommunen diskuteras.

”Beskriv en valrörelse med tre ord.”

-Intensiv, utmanande och jättejättekul.

——————————————————————————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email