Jesper Eriksson

Möt en av våra medlemmar!

Här är Jesper Eriksson, medlem i SSU Skellefteå och är 18 år gammal. Han är bosatt i Byske och går VVS och fastighet på Anderstorpgymnasiet och på fritiden tränar han karate och ägnar sig gärna åt jakt. Här är Jespers berättelse! ???

 

Jesper Eriksson”Hur gick det till när du gick med i Socialdemokraterna?”

-Jag växte upp i ett rött hem där mamma jobbade inom vård och omsorg och pappa var industriarbetare. Jag minns en gång när jag var så liten att jag fortfarande behövda sitta i bilbarnstol åkte vi igenom centrala Piteå och körde förbi pitesossarnas lokal då frågade jag mamma och pappa om vad det var för parti. SSU hörde jag talas om i 8:an via en kompis och jag blev genast intresserad och året efter gick jag med i SSU. Jag brukar ofta säga att gå med i SSU vår det bästa beslutet jag någonsin tagit. Partiet gick jag med i våren 2018.

”När är det som roligast att vara med i ett politiskt parti?”

-Att välja ut en grej som är det bästa med politiken är svårt men jag tror nog att jag måste säga att träffa och diskutera med nya människor. Både lyssna på inbitna sossar till vad de allra konservativaste tycker är guld värt tycker jag. När både partiet och SSU anordnar aktiviteter som man får träffas och diskutera är något som jag älskar.

”Vad gör ni tillsammans i SSU?”

-I SSU gör vi många roliga saker. Det senaste året har vi bjudit in många lokala politiker som får berätta om sig själva och den politik sossarna för i antingen regionen eller kommunen. Vi hade europaparlamentariker Erik Bergqvist på besök och under höstlovet får vi få besök av riksdagsledamot Björn Wiechel. Men vi kör också mycket annat för roligt umgänge, spelkvällar osv.

”Har du någon politisk förebild?”

– Jag ser upp till den kollektiva rörelse som socialdemokratin är, och jag tror inte en enskild individ klarar av att representera den bredden. Så jag har nog ingen enskild politisk förebild.
––———––———––———––———––———
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email