Daniel Sjögren

Lär känna en av våra medlemmar!

Idag får vi stifta bekantskap med Daniel Sjögren, 39, arbetar som boendechef och är medlem i Örvikens s-förening. Utöver sitt politiska intresse gillar Daniel att skapa lattjo lajv i skog och mark, samt träna barn i simning. Här är hans berättelse ???‍♂️

Daniel Sjögren”Hur gick det till när du gick med i Socialdemokraterna och när var det?”

-Jag gick med i partiet 2010 i samband med valrörelsen. Jag var väldigt less på den politik som utgår från jag och mitt. Jag ville ha mer vi och vårt. Jag gick med i vår lokala partiförening i Örviken och tillsammans startade vi då en studiecirkel i politik. Den fortsätter än idag med nya frågor och ämnen.

”Vad är det roligaste med att vara med i ett politiskt parti?”

-Det roligaste är att få vara med och både lära sig om politiken och påverka den. Mitt stora intresse i politiken är hur vi får ihop helheten. Tillsammans.

”Har du något särskilt minne under din tid i partiet som du vill lyfta fram?”

-Jag fick möjligheten att läsa Wigforssakademin. En kurs i arbetarrörelse och reformism vid Viskadalens folkhögskola. Det var väldigt roligt och lärorikt. Och jag fick lära känna kloka och engagerade människor från hela Sverige där.

”Har du någon politisk förebild?”

-Jag har ingen specifik förebild utan inspireras av flera olika, från olika partier. Men jag ser gärna några tal av Olof Palme när jag behöver lite kraft i arbetet för ett solidariskt samhälle.
Samt Hoola Bandoola bands låt Keops pyramid. Den är tänkvärd.
———————————————————————————
?Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna??
Varmt välkommen!
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå. med Daniel Sjögren.

facebook Twitter Email