Lilian Parbring

Lär känna en av våra medlemmar

Lilian Parbring, 74 år, bor på Sunnanå, är medlem i Sörböle s-förening och har arbetat i Skråmträskskolans skolbespisning. Här är hennes fantastiska berättelse ??❤

”Hur gick det till när du gick med i Socialdemokraterna?”

– Jag hade länge röstat på partiet i valen. När min pappa fyllde 80 år 1991 valde jag att bli medlem.

”Det lät som ett väldigt speciellt tillfälle att gå med i partiet? Din pappas födelsedag. Kan du berätta mer om det?”

-Min pappa föddes i en familj med tio barn. De bodde i en liten by i Arvidsjaurs kommun. De var fattiga minsann. Min pappa var mycket drivande i det mesta, och medlem i Socialdemokraterna. I byn Rättsel där vi bodde från 1954 byggde de ett nytt hus för oss. Sen satte han igång en massa projekt. Han såg till att vi fick en isbana, fixade dit en byggnad där det var dans, fester, pingisbord och allsköns aktiviteter. Han lyckades även med att alla som ville i byn fick ansluta sig till vår vattenbrunn.
De hade en S-förening i byn. Min pappa satt i fullmäktige i Arvidsjaur. Hur många perioder det var vet jag inte. Men han stred otroligt mycket för att alla skulle få det bättre.

Han hade en energi som aldrig tog slut.När han fyllde 80 år så ordnade vi en fest för honom. Vi syskon ordnade med det. När vi förberedde i lokalen ringde han till mig och undrade om han skulle ta dansskorna med. Gör det! ,sa jag. Vi dansade några valser. Där och då gjorde jag slag i saken och gick med i Socialdemokraterna. För min egen skull, men också som en fin present åt min pappa.

Han levde i 92 år och jag satt hos honom de sista timmarna, höll hans hand och sjöng ”Arbetets söner” för honom och då log han.
—————————————————————————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen!
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email