Börje Lindström

Lära känna en av våra medlemmar

Idag möter vi Börje Lindström, 67 år och medlem i Bureå s-förening. Skelleftebo sedan 40 år, dessförinnan stockholmare varför hjärtat klappar lite extra för Djurgården. Börje har arbetat på Rönnskär och har varit ungdomstränare i fotboll. På fritiden fiskar han gärna, spelar boule och plockar svamp. Här är Börjes berättelse. ⚽️???

 

”Hur gick det till när du blev medlem i Socialdemokraterna?”
-Jag gick med i partiet i slutet av 90-talet, först i IF Metallsossen och sen i Bureå s-förening. Jag ville kunna påverka mer i samhället, och i samma veva blev jag mer fackligt engagerad på min arbetsplats. De sista 18 åren i yrkeslivet var jag huvudskyddsombud på heltid. Det är det finaste som hänt i mitt yrkesliv.

”Vad har medlemskapet gett dig?”
-Möjligheten att vara med och påverka. Det här gett mig möjlighet att förstå hur saker fungerar, och att få förmedla politik. Som socialdemokrat har jag fått visa i vardagen att politiker är både du och jag, alla som vill vara med.

”Vem är din politiska förebild?”
-Både fackligt och politisk är det Olof Palme. Men framför allt, min mamma! Min mamma kommer från ett litet brukssamhälle i norra Roslagen. Hennes berättelser om hur de som barn fick gå ner i diket när de mötte brukspatron längs vägen. Den förnedringen som hon kände då minns hon fortfarande idag, 92 år gammal. Allt hon berättat för mig har präglat mig och det synsätt jag har.

”Vad vill du säga till en som funderar på att gå med i Socialdemokraterna?”
– Det är viktigt att få med för att gemensamt kunna sluta upp mot det som riskerar att bryta ner det demokratiska samhället. Tillsammans är man starkare än ensam, och tillsammans kan man markera mot det orättvisa och oacceptabla. Tillsammans kan man göra något åt populismen och bygga något verkligt.
—––—————––—————––—————
Vill du också bli medlem i Socialdemokraterna?
Varmt välkommen! ?
Klicka in på https://www.socialdemokraterna.se/bli-medlem/ eller besök vår lokala partiexpedition på Nygatan 56, Skellefteå.

facebook Twitter Email